Ga jij naar het historisch bal dat Stichting Revérence op 26 november in Heemskerk houdt? Dan kan het lonen om nog deze week je kaarten te bestellen. De stichting verloot namelijk onder alle ‘vroegboekers’ een zijden reticule en een cravate. Iedereen die zich op 10 juni heeft aangemeld en betaald heeft, maakt hier kans op.
Uiteraard wordt de reticule (zie afbeelding links) verloot onder alle vrouwelijke aanmelders en de cravate onder de mannelijke. Waar wacht je nog op?

Bestel hier je kaarten!
Stichting Revérence is een initiatief van zes leden van het JaneAusten.nl forum. Het idee voor het historisch bal in Château Marquette ontstond vorig jaar tijdens het Jane Austen Festival in Bath. Wat gebeurde er in Nederland op het moment dat Jane Austens eerste boek verscheen? Nederland zat midden in de ‘Franse Tijd’ en werd precies tweehonderd jaar geleden bezocht door keizer Napoleon Bonaparte.

De zijden cravate die Stichting Revérence verloot

Reden voor een feestje. Het bal dat op 26 november wordt gehouden, is dan ook ter ere van het bezoek van de keizer. Voor liefhebbers van Jane Austen zal het een feest der herkenning zijn: de dansen die men in Nederland deed, kwamen overeen met de dansen uit Engeland. En de ‘Lydia’s’ onder ons kunnen verheugd zijn: er zullen ook officieren aanwezig zijn!
Wil je meer weten over het historisch bal en Stichting Revérence? Bezoek dan hun website.