Sopraan Mathilde de Man geeft op zondag 3 juli een optreden in De Lutte (Overijssel). Met haar programma ‘Jane Austen’s Favourite Songs’ is ze die middag vanaf 16.00 uur te beluisteren in de voormalige boerderij ‘De Ticheler’. Het gaat hier om een ‘for women only’-optreden (met uitzondering van de pianist). Tijdens het recital wordt een kopje afternoon tea geserveerd.
Toegang tot dit optreden kost € 15, aanmelding vooraf is noodzakelijk. Informeer bij de organisatie via e-mail naar de beschikbaarheid van kaarten.
Muziekverzameling
Het is algemeen bekend dat Jane Austen veel van muziek hield. We weten zelfs welke muziek tot haar favorieten behoorde, omdat haar muziekverzameling bewaard is gebleven. Van die kennis heeft De Man gebruik gemaakt bij het samenstellen van haar programma. Zij schrijft:

In die tijd, de Regency-periode, werd muziek vaak in huiselijke kring beleefd. De muziek uit Jane’s tijd kenmerkt zich door sensualiteit en onvervuld verlangen, maar is elegant en lichtvoetig vormgegeven.
In haar eigen muziekcollectie, die bewaard is gebleven, zijn componisten te vinden als Arne, Händel, Purcell, Dibdin en Hook maar ook eenvoudige volksliederen. Vroeg 19e eeuws verlangen in een elegante vorm en niet ‘quite’ zo onschuldig als het lijkt.

Meer informatie over Mathilde de Man vind je op haar website.