Tijdens het leven van Jane Austen was Engeland voortdurend in oorlog. Napoleon ‘Boney’ Bonaparte hield huis op het vasteland, terwijl Austen haar eerste boeken schreef. In het jaar dat Sense and Sensibility uitkwam, bracht Napoleon een bezoek aan zijn recentelijk veroverd grondgebied: Nederland. Stichting Revérence, opgericht door forumleden van JaneAusten.nl, doet op 26 november 2011 een stap terug in de tijd en houdt in Château Marquette een historisch bal, ter ere van de keizer. De stichting schrijft:

Het historisch bal in Château Marquette biedt je de mogelijkheid om je voor heel even in 1811 te wanen. Laat je ontvangen door de gastvrouwen van Revérence in de chique marmeren hal van Marquette, beproef je geluk met kaartspelen in de antichambre of praat gezellig bij in de sfeervolle Empirezaal. Maar een bal is geen bal zonder dans. Daarom speelt in de Bloemenzaal een klein ensemble muziek uit de tijd van Napoleon, terwijl je je – onder begeleiding van een dansdocent – kunt laten meevoeren in de elegante dansen die de keizer
zelf ook zal hebben gedanst. Het bal begint om 19.00 uur, rond middernacht zullen we (helaas) weer terugkeren naar onze eigen tijd.
Het historisch bal is een initiatief van Stichting Revérence, een nieuwe stichting die door middel van activiteiten het verleden tot leven wil brengen en voor iedereen toegankelijk wil maken. Wie zin heeft in een bijzondere avond, is dan ook van harte welkom. Wel wordt op prijs gesteld als bezoekers zich zoveel mogelijk kleden in de stijl van rond 1811.

Voor entreekaarten, kostuumadviezen, nieuws, achtergronden en meer informatie kun je terecht op de website van Stichting Revérence.
JaneAusten.nl hoopt je te zien op 26 november in Château Marquette!