Eind vorig jaar schreven we al over het Austen Twitter Project, een initiatief van schrijfster Lynn Shepherd (Murder at Mansfield Park) en redacteur Adam Spunberg. Zij vroegen Austen-liefhebbers van over de hele wereld om mee te schrijven aan een nieuw ‘austenesque’ verhaal, en dat helemaal via Twitter. Inmiddels is het project in volle gang en zijn de resultaten ongelooflijk. Ruim vijftig twitteraars van over de hele wereld doen iedere dinsdag mee aan ‘A ball at Pemberley.’ En jij kunt je daar ook bij aansluiten!
Het verhaal
Iedere deelnemer heeft bij de start van het project een verhaallijn kunnen indienen, waarover gestemd zou worden. Uiteindelijk is A Ball at Pemberley gekozen. Elizabeth en Fitzwilliam Darcy geven een geweldig bal, waarbij niet alleen personages die we kennen uit Pride and Prejudice opduiken, maar ook veel ‘oude bekenden’ uit andere boeken, zoals Willoughby, Catherine Morland en de zussen Dashwood.
Er zijn al een aantal verrassende plotwendingen geweest. Zo werd Lydia Bennet in bed aangetroffen met Willoughby, is Mr. Collins overleden en zijn er afgelopen dinsdag twee nieuwe personages op het toneel verschenen, ene Mr. Armitage en zijn vriend Mr. Firth.
Lezen en meedoen
Het Austen Twitter Project loopt tot 3 mei. Je kunt het verhaal tot nu toe lezen op de website van het project. Iedere dinsdag kun je de ontwikkelingen op Twitter volgen met de hashtag #A4T. Het eerste hoofdstuk van het verhaal is ook ingesproken door Steve van Englishradio en is nu online te beluisteren. Het project heeft inmiddels veel aandacht gehad van de media.
Wil je meedoen? Meld je dan even aan bij de initiatiefnemers.