JaneAusten.nl staat in het nieuwe nummer van het tijdschrift Jane Austen’s Regency World. En dat is niet het enige goede nieuws: als bezoeker van deze website krijg je maar liefst 20 procent korting op een jaarabonnement op dit geweldige magazine! Hoe? Dat lees je verderop in dit bericht.
In het artikel ‘Jane Leeft’ in Jane Austen’s Regency World beschrijft forumlid en JaneAusten.nl medewerker Karen Holt hoe in de afgelopen twee jaar tijd er heel wat Jane Austen gerelateerde initiatieven zijn ontstaan in Nederland. De grote Jane Austen Hyve met zo’n 850 leden, de Jane Austen Society Nederland en natuurlijk JaneAusten.nl zijn daar een paar voorbeelden van. Karen schrijft over ons:

www.janeausten.nl, which went online on January 19, 2009, was the first comprehensive Dutch-language website devoted to Jane Austen. Along with background information about the writer, her books and the various film adaptations, JA.NL featured an ever-changing homepage with Austen-related news, interviews, film clips and competitions. Even more importantly, it included a dynamic forum and real-time chat where fans could discuss everything to do with Jane Austen and more. The site not only drew those from the
already established Hyves pages but also, thanks to careful search engine optimisation, many others in the Netherlands looking for information about Jane Austen online.

We hebben toestemming gekregen om het volledige artikel op onze site te zetten. Je kunt het hier downloaden als pdf.
Abonnement met korting
Jane Austen’s Regency World Magazine komt iedere twee maanden uit. Het tijdschrift brengt niet alleen Jane Austen nieuws van over de hele wereld, maar ook artikelen over de tijd en de wereld waarin Jane Austen leefde. Hoe zat het in regency-tijd met omgangsvormen, seksualiteit, naar welke muziek werd er geluisterd en wat stond er in de krant? Daarnaast lees je ook veel over mensen die in onze tijd bezig zijn met Jane Austen. In dit nummer staat bijvoorbeeld een groot interview met Sandy Lerner, voormalig eigenaar van IT-gigant Cisco. Zij heeft het vervallen Chawton House – het huis van Edward Knight (broer van Jane Austen) – gekocht en omgetoverd tot een plek voor de studie van Britse vrouwelijke literatuur. Maar er is ook een zeer informatief artikel over ‘press gangs’- hoe mannen tijdens de oorlogen met Napoleon zowat van straat geplukt en geforceerd werden om in dienst van de Royal Navy te treden.
Hoofdredacteur Tim Bullamore geeft bezoekers van onze website nu zes pond korting op een jaarabonnement. In plaats van £29,70 + £9 verzendkosten, betaal je nu £23,75 en £9 verzendkosten. Aanmelden gaat heel eenvoudig, namelijk via deze link. Kies voor de optie ‘Special offer to members of Jane Austen societies outside the UK’ en meld je aan. Ben je al geabonneerd op dit tijdschrift? Je kunt ook bij verlenging gewoon gebruik maken van deze link.