Wat heeft Mr Darcy gemaakt tot de man die hij is op het moment dat hij Elizabeth Bennet ontmoet? De antwoorden op die vraag vindt je volgens schrijfster Pamela Aidan in haar nieuwe serie boeken. In Young Master Darcy duikt ze in het jeugd van Fitzwilliam Darcy. Het eerste boek heet A Lesson in Honour en is vanaf 25 november te verkrijgen. Dat meldt zij op de website Austen Authors. Aidan schrijft:

How did Fitzwilliam Darcy become that man who found Elizabeth Bennet “not handsome enough to tempt me?” Austen gives us a hint—bits and pieces—but not enough to paint the picture. We know that it has to do with his family, his experiences growing into a young man. It involves, in some way or other, what it means to be a Darcy.

Pamela Aidan is voor veel Janeites een oude bekende, als schrijfster van de geweldige serie Fitzwilliam Darcy, Gentleman, waarin ze Darcy volgt vanaf het moment dat hij met zijn vriend Mr. Bingley bij Netherfield aankomt en smoorverliefd wordt op Eliza Bennet. In haar blogbericht op Austen Authors laat Aidan ook vallen dat er in die serie nog een boek bij zal komen.

A Lesson in Honour is vanaf eind deze maand te verkrijgen bij Wytherngate Press.