Vanaf 17 januari 2011 gaat er bij de Universiteit van Oxford weer een online cursus over het werk van Jane Austen van start. Deze cursus duurt ongeveer drie maanden en kan thuis gevolgd worden. Je hebt alleen een internetverbinding nodig. Deelname kost 180 pond. De universiteit schrijft:

Many readers enjoy Austen’s novels but cannot define the qualities that make them so special and enduring. This course will help you to analyse Austen’s style and techniques, and give you a greater knowledge of the novels’ context, which will enhance your understanding and enjoyment of reading them.

Tijdens de cursus, die tot 1 april loopt, (her)lees je de zes boeken van Jane Austen en ga je dieper in op achtergrond en details. Je discussieert met andere cursisten via een online forum van de universiteit en schrijft twee artikelen over Jane Austen. Naar schatting ben je 10 uur per week kwijt aan de cursus.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van de Universiteit van Oxford.

Vorig jaar deed een aantal forumleden van JaneAusten.nl al mee aan deze cursus. Wil je meer weten over hun ervaringen? Stel dan je vraag op ons forum.