In de weekendbijlage van dagblad Trouw staat vandaag een leuk artikel en twee grote foto’s over de Nederlandse Jane Austen Society en de regency danslessen die deze organiseert. Daarin komen enkele forumleden aan het woord en uiteraard is ook Society-voorzitter Monique Christiaan uitgebreid geïnterviewd. JaneAusten.nl wordt in een kader ook nog even genoemd.
Journaliste Saskia Bosch was aanwezig bij een van de danslessen die onlangs in Amsterdam werd gehouden en vroeg deelnemers naar hun fascinatie voor Austen:

Zoals de 26-jarige Francine van den Boom, die van vrienden hoorde over de workshops en meteen enthousiast was. “Als je de dansen op internet ziet, wil je meedoen. Ik hou van de kleding, de periode, de boeken van Jane Austen en de verfilmingen – alles. Ja, ik ben een echte Jane Austen fan.”

Het hele artikel lees je in de bijlage Deweekendgids van dagblad Trouw, die vandaag in de winkels ligt. Niet vergeten te kopen!
Je kunt het hele artikel nu hier downloaden (pdf).