Een actie van Jane Austen liefhebbers uit de hele wereld heeft succes gehad: de buste van acteur Matthew Macfadyen als Mr. Darcy is terug in Chatsworth. De buste werd gemaakt en gebruikt voor de verfilming van Pride and Prejudice in 2005. In deze film was Chatsworth in Derbyshire te zien als Pemberley, het landhuis van Mr. Darcy. De buste is er vanaf dat de film uitkwam blijven staan, maar bleek eerder dit jaar ineens verdwenen. Een Amerikaanse P&P fan startte een petitie en deze werd door 331 mensen ondertekend. Dat bleek voldoende te zijn: sinds deze zomer is de buste weer te zien. Niet in de beeldenhal, zoals eerder, maar in de orangerie, waar ook de museumwinkel gevestigd is.
De initiatiefnemers van de petitie mailden vandaag:

In case you have not been told, our petition was a success! The bust of Mr Darcy was returned to public display at Chatsworth (in The Orangery at the end of the house tour) during the summer.
Thank you to everyone all around the world who joined the campaign, and thank you also to the people at Chatsworth who responded to our plea and allowed this to happen.
Here’s hoping as many of you as possible can now get the chance to see Mr Darcy in his rightful place.