Wie van regency-dansen houdt, heeft op het Jane Austen Festival ruimschoots de gelegenheid om zich flink uit te putten. Bijvoorbeeld tijdens een van de danscursussen die er gegeven worden, of tijdens een van de dansavonden. Het Festival van dit jaar werd afgelopen zaterdag traditiegetrouw afgesloten met een groot regency bal in de Assembly Rooms, georganiseerd door kostuumbedrijf Farthingale uit Bath. Het was dan ook geen wonder dat de deelnemende dames en heren (in totaal zo’n 250) er stuk voor stuk fantastisch uitzagen. Het idee dat Jane Austen zelf regelmatig in de Assembly Rooms danste, zorgde helemaal voor een magische sfeer.
De avond ervoor, op vrijdag, was er in St. Swithin’s church, waar de ouders van Jane Austen zijn getrouwd, een Country Dance, georganiseerd door het Jane Austen Centre. Minder chique, maar zeker niet minder sfeervol. Bekijk hieronder filmpjes van zowel de Country Dance als het Regency Ball. Zelf zin in het Jane Austen Festival gekregen? Het festival zal volgend jaar van vrijdag 16 tot en met zaterdag 24 september gehouden worden.