BBC-kostuumdrama Sense & Sensibility naar Jane Austens klassieker bij NCRV

Maandag 27 juli

21.00 uur, Nederland 2

 

Vanaf maandagavond 27 juli zendt de NCRV de driedelige tv-verfilming uit van de beroemde roman Sense & Sensibility van de Britse 19e eeuwse schrijfster Jane Austen. Het verhaal van twee zussen met beiden een volstrekt ander beeld van liefde en het huwelijk. De een romantisch en impulsief, de ander bedachtzaam en gevoelig.

 

De zussen Elinor en Marianne Dashwood blijven, na het overlijden van hun vader, achter zonder enige cent, met een onzekere toekomst in het vooruitzicht. Als ze hun oude leventje willen voortzetten dan rest hun niets anders dan te trouwen. Ze hebben de keus uit een aantal mogelijke huwelijkskandidaten: de intelligente en charmante Edward Ferrars, de knappe John Willoughby en de bedachtzame Colonel Brandon. Maar er zit meer achter deze mannen dan ze op het eerste gezicht zien. Want wat is de relatie tussen Willoughby en Brandon? En wat is het geheim van Ferrars?

 

In deze BBC-productie spelen onder meer David Morrisey (Blackpool, State of Play) als Colonel Brandon en Charity Wakefield (Jane Eyre, Blackpool) als Marianne Dashwood.  Sense & Sensibility werd eerder uitgezonden in voorjaar 2008.