Wordt Sanditon net zo’n kaskraker als Downton Abbey? De Britse zender ITV houdt er serieus rekening mee en denkt al na over een tweede seizoen. En goed nieuws: de hoofdrolspelers zijn nu ook bekend!

Sanditon is een tv-serie die gebaseerd is op een onvoltooide roman van Jane Austen. De opnames beginnen deze maand in Bristol en omgeving. Voor de serie is een straat uit 1820 nagebouwd in Bottle Yard Studios. De studio heeft toestemming gevraagd om de set tot 2020 te laten staan, voor het geval er een tweede seizoen komt.

De hoofdrolspelers

Deze week werden ook de namen van de hoofdrolspelers bekendgemaakt. Hoofdpersoon Charlotte Heywood wordt gespeeld door Rose Williams (A Quiet Passion, Reign, Medici). Tegenspeler is Theo James (Divergent-films, Dowton Abbey) in de rol van Sidney Parker. Lady Denham wordt gespeeld door Anne Reid (Last Tango in Halifax, Upstairs, Downstairs) en Tom Parker door Kris Marshall (Death in Paradise, Love Actually).

Waar gaat Sanditon ook alweer over?

Sanditon volgt de belevenissen van de jonge Charlotte Heywood die terechtkomt in Sanditon, een Engelse badplaats in wording. De observerende Charlotte ontdekt de kleine en grote intriges die in het kustplaatsje gaande zijn, en maakt kennis met de ambitieuze Tom Parker en zijn charismatische broer Sidney.

Jane Austen voltooide slechts 11 hoofdstukken voor haar dood in 1817. Het script wordt geschreven door Andrew Davies (o.a. Pride and Prejudice 1995 en Sense and Sensibility 2008) die de wereld van Sanditon een stuk groter lijkt te maken, met scènes die zich onder andere afspelen in het Caribisch gebied.

Wanneer krijgen wij Sanditon te zien?

Als alles volgens planning gaat, is Sanditon eind dit jaar te zien op de Britse zender ITV. Wanneer we hem in Nederland en België kunnen bekijken, is nog niet duidelijk. We houden je op de hoogte!

© Foto: Red Planet Pictures