Vanaf dinsdag 15 januari zendt ONS (voorheen Nostalgienet) de driedelige BBC-serie Sense and Sensibility (2008) uit. Het script voor deze erg goede verfilming van Jane Austens roman werd geschreven door de onvolprezen Andrew Davies (o.a. Pride and Prejudice 1995, Northanger Abbey 2007). De eerste aflevering begint om 20.30 uur.

In deze verfilming uit 2008, zien we Hattie Morahan (The Blethchley Circle, Beauty and the Beast) en Charity Wakefield (Wolf Hall) als de twee oudste zussen Dashwood, die samen met hun moeder en jongste zus uit Norland Park worden gezet wanneer hun vader overlijdt. Dan Stevens (toen nog niet bekend als Matthew Crawley uit Downton Abbey en het beest uit Beauty and the Beast) speelt de verlegen Edward Ferrars, en Dominic Cooper (Mama Mia!, Preacher) is te zien als de onbetrouwbare Willoughby.

De serie wordt de komende 3 weken op dinsdagavond om 20.30 uur uitgezonden en op zaterdagavonden om 19.00 herhaald.

Dan Stevens als Edward Ferrars

Het verhaal

Voor wie het verhaal van Sense and Sensibility nog niet kent: De zussen Elinor en Marianne Dashwood blijven, na het overlijden van hun vader, achter zonder enige cent, met een onzekere toekomst in het vooruitzicht. Als ze hun oude leventje willen voortzetten dan rest hun niets anders dan te trouwen. Ze hebben de keus uit een aantal mogelijke huwelijkskandidaten: de intelligente en charmante Edward Ferrars lijkt op de verstandige Elinor te vallen, de knappe John Willoughby flirt uitbundig met de romantisch aangelegde Marianne. Dan is er nog de bedachtzame Colonel Brandon. Er zit meer achter deze mannen dan ze op het eerste gezicht laten zien. Want wat is de relatie tussen Willoughby en Brandon? En wat is het geheim van Ferrars? Zullen de zussen ooit het geluk vinden?

VARAgids

In de VARAgids van volgende week (nu in de winkel) staat een achtergrondartikel over de populariteit van Jane Austen, geschreven door Daphne van Paassen, waarvoor ze mij (Karin) interviewde. Het artikel is nu ook te lezen via Blendle (€ 0,25).

Waar vind je ONS?

ONS zit in het basispakket van Ziggo op kanaal 50. Meer informatie over waar deze zender te zien is bij andere providers vind je op de website van ONS.

Benieuwd naar de filmlocaties?

In deze Austen-verfilming werden wederom de mooiste filmlocaties gebruikt. Een overzicht en uitgebreide beschrijving vind je in de reisgids Het Engeland van Jane Austen, te koop in onze webshop.