Gaat jouw hart ook sneller kloppen bij het zien van de krullen van Ross Poldark? Zet dan je recorder op scherp, want de BBC zendt vanaf zondag 10 juni het nieuwe (vierde) seizoen van de hitserie Poldark uit! De eerste aflevering is te zien om 22.00 uur op BBC1.

In dit nieuwe seizoen volgen we Ross in zijn politieke ambities, die hem naar Westminster brengen. Historische figuren als William Wilberforce (voorvechter van de afschaffing van de slavernij) en William Pitt (premier) komen voorbij, en we zien hoe Ross het opneemt tegen zijn aartsvijand George Warleggan. En natuurlijk is Demelza aan zijn zijde, hoewel de huwelijkse relatie allesbehalve stabiel lijkt te zijn.

Vijfde seizoen

En we hebben nog meer goed nieuws: er komt ook een vijfde seizoen aan! Dat speelt zich af in 1810, zo’n 10 jaar later dan waar seizoen 4 eindigt, en beslaat de laatste boeken van Winston Grahams romans waarop de serie is gebaseerd. We zullen wel nog wat langer op seizoen 5 moeten wachten, naar verwachting wordt die in de zomer van 2019 uitgezonden. Dat zal ook het einde van Poldark zijn.

Benieuwd?

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe Poldark? Bekijk hieronder alvast de trailer. En op de website van de BBC kun je ook een preview bekijken. En niet vergeten: zondag 10 juni, 22.00 uur, BBC1!

Foto: (C) Mammoth Screen – Photographer: Mammoth Screen