Ben je niet alleen een Austen-liefhebber, maar ook een Brontë-fan? Zet dan 26 mei 2018 in je agenda! Assistent-professor Ben Moore van de Universiteit van Amsterdam geeft dan in Bussum een lezing over de roman Wuthering Heights van Emily Brontë. De lezing wordt georganiseerd door Janneke en Maartje van de website brontezusjes.nl.

Janneke en Maartje richtten vorig jaar brontezusjes.nl op uit liefde voor het werk van Charlotte, Anne en Emily Brontë. Met de website willen zij een eerbetoon geven aan het werk van de 19de-eeuwse schrijvende zussen uit Yorkshire en hun liefde hiervoor delen met andere liefhebbers. De lezing van Ben Moore is de derde lezing die brontezusjes.nl organiseert.

Over de lezing

Ben Moore schrijft op brontezusjes.nl over de lezing:
“This talk opens by discussing the context for Emily Brontë’s Wuthering Heights (1847), before moving to consider how we might begin to interpret this complex and contradictory novel. One of the first reviewers wrote ‘Wuthering Heights is a strange sort of book – baffling all regular criticism’, a feeling which has been shared by many readers since. I discuss the importance of the narrative form and style of the novel, and ask how we should think about it in relation to genre, since the novel has aspects of realism, Gothic fiction, Christian allegory, and myth, but does not seem to fit simply into any single category. I also address the importance of secrets and mysteries in the novel, many of which remain unresolved. While the talk does not seek to provide an ‘answer’ to the problems of the novel, it does at least hope to raise some interesting questions for readers to consider!”

De details

Datum: Zaterdag 26 mei 2018.
Tijd: 14.00 uur (zaal open: 13.45 uur).
Door: Dr. B.P. (Ben) Moore, Assistant Professor in English Literature,
Universiteit van Amsterdam.
Locatie: Wijkcentrum ‘Spieghelwijck’, Iepenlaan 354a, 1406 RG Bussum.
Kosten: Tien euro, inclusief thee/koffie met een Engelse lekkernij.
Spreektaal: Engels
Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@brontezusjes.nl

Voor meer informatie over de zussen Brontë, bezoek www.brontezusjes.nl.