In Spijkenisse heb je iedere dag van het jaar een Jane Austenstraat.

Vandaag (en alléén vandaag) kun je in Den Haag een wandeling maken door de Jane Austenstraat. In het kader van Internationale Vrouwendag heeft de lokale PvdA het Haagse Zeeheldenkwartier voor een dag omgetoverd in het Heldinnenkwartier. En is de Vondelstraat voor één dag vernoemd naar onze favoriete schrijfster.

De PvdA vindt dat er meer straten vernoemd moeten worden naar vrouwen en vraagt daar met deze ludieke actie aandacht voor. ‘Iedereen heeft wel eens gegoogeld naar wie een straat is vernoemd. Als die vaker vernoemd zijn naar vrouwen, kan dat meisjes ook weer inspireren om te weten dat niets onmogelijk is en hun dromen na te jagen,’ aldus Janneke Holman, kandidaat-raadslid van de PvdA tegen Omroep West. Vandaag heet daarom de Zoutmanstraat Rosa Parksstraat en is het Prins Hendrikplein omgedoopt tot Alexandrine Tinneplein.

Andere plaatsen

Wie op andere dagen van het jaar ook eens door een straat wil lopen die vernoemd is naar Jane Austen, kan terecht in Spijkenisse (Jane Austenstraat), Eindhoven (Jane Austenlaan) en Arnhem (Jane Austenpad).