Veel liefhebbers van literatuur bezoeken plaatsen die met het leven of het werk van hun favoriete schrijver te maken hebben. Waar komt deze fascinatie vandaan en wat voegt dit toe aan de beleving van een verhaal? Literatuur als reisgids is op woensdag 20 december het thema van ‘Tussen de regels’, het literair programma van de Kargadoor in Utrecht.

Een Lonely Planet aanschaffen of een roman van Tolstoj lezen als voorbereiding op je reis naar Rusland? De keuze is voor veel mensen snel gemaakt. Maar wat levert het je op om je niet alleen te verdiepen in een reisgids van het land waar je heen gaat, maar ook in de verhalen van schrijvers die hier vandaan komen? Tijdens ‘Literatuur als reisgids’ wordt dit van verschillende kanten belicht.
Met korte lezingen van prof. dr. David Pascoe, Karin Quint (auteur van Het Engeland van Jane Austen), socioloog Nicky van Es, onderzoeksmasterstudent Jildou Fabriek en een kleinkunst-optreden van Susan Brand.

Hoe en waar

Datum: woensdag 20 december
Tijd: 20.00 uur (deuren open om 19.30)
Entree: 5 euro
Adres: Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Lees meer op de website van de Kargadoor.

Over de Kargadoor

De Kargadoor is een eigenzinnig cultureel en maatschappelijk podium voor een nieuwsgierig publiek aan de Oudegracht te Utrecht. De Stichting biedt o.a. een podium voor muziek, debat, lezing, workshops, film, theater, stand-up comedy en cabaret.