Het nieuws kan je niet ontgaan zijn: de Engelse prins Harry trouwt in het voorjaar met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Maar misschien komt er nog veel groter nieuws. Want gaan zij na de trouwerij wonen in Luckington Court, het huis dat in de BBC-serie Pride and Prejudice te zien was als Longbourn?

Oké, we moeten dit bericht met een flinke korrel zout nemen. Want de bron waarvan het vandaan komt is de Britse Daily Mail, niet bepaald de meest betrouwbare krant (en dat is heel zacht uitgedrukt). De Daily Mail meldt dat heel toevallig (of niet?!) Luckington Court, dat al enige tijd te koop stond, gisteren van de markt is gehaald. Op de dag van de aankondiging van het huwelijk. Dat kan geen toeval zijn (vindt de Daily Mail). Ook al maakte het Britse koningshuis bekend dat prins Harry en zijn bruid in Nottingham Cottage bij Kensington Palace gaan wonen.

Vraagprijs: 9 miljoen pond

Luckington Court ligt vlak bij Highgrove, het landhuis waar prins Harry is opgegroeid en waar zijn vader Charles nog steeds woont. Logisch dus, volgens de Daily Mail, dat prins Harry daar wil wonen. Luckington werd wereldberoemd toen het in de BBC-serie van Pride and Prejudice te zien was als Longbourn, het huis van de familie Bennet. Het stond sinds afgelopen voorjaar te koop, de vraagprijs was 9 miljoen pond.

Geopend voor publiek

Luckington Court is lange tijd open geweest voor Austen-liefhebbers die de populaire filmlocatie van binnen wilden bekijken. De huidige (of vorige?) eigenaar had daar geen zin in, en stelde het huis alleen voor een flink bedrag open voor klanten van reisorganisatie Classic British Drama Tours. We vermoeden dat wanneer prins Harry daadwerkelijk in Luckington gaat wonen, Austen-liefhebbers er niet meer binnen zullen komen.

En hoe zit het met het kerkje?

Naast Luckington Court ligt de Church of St Mary and St Ethelbert. Het was eveneens in de Pride and Prejudice-serie te zien, als het kerkje waar Elizabeth Bennet met Mr Darcy trouwt, en Jane Bennet met Mr Bingley. We hopen natuurlijk dat dit kerkje, met prins ernaast of niet, ook in de toekomst gewoon open blijft voor publiek.