Elizabeth Bennet hield niet zo van kaartspelen, maar als ze een heus Jane Austen kaartendeck had gehad, had ze daar vast anders over gedacht! Grafisch ontwerper én Austen-liefhebber Eric Ligon heeft speciaal voor het jubileumjaar een kaartendeck ontworpen met de boeken van Jane Austen als thema. Je vindt het project op Kickstarter.

It is a truth universally acknowledged, that a man who has designed a a deck of playing cards in honor of the 200th anniversary of Jane Austen’s death—using images that Miss Austen is very likely to have seen—must be in want of a Kickstarter campaign to share them.
Zo begint Eric Ligon zijn Kickstarter-campagne.

Het kaartspel

In zijn kaartspel zijn de vier kleuren gewijd aan vier romans van Jane Austen: Pride and Prejudice, Emma, Sense and Sensibility en Persuasion. De boer, vrouw en heer hebben een afbeelding uit Jane Austens tijd en de naam van een Austen-heldin of -held. Op de aas zie je de titelpagina van het boek.
De illustratie op de achterzijde van de kaarten is geïnspireerd op borduurwerk uit de regency-periode.

Tot 17 augustus

Erics Kickstarter-campagne eindigt op 17 augustus, dus je hebt nog maar een week om mee te doen. Bezoek de Kickstarter-pagina om jouw kaartendeck te bestellen.

Bordspel Polite Society

In het bordspel ‘Polite Society’, dat ook op Kickstarter campagne voert, draait het om diners en het zo lang mogelijk aan tafel houden van jouw favoriete Austen-personage. Het spel moet nog geproduceerd worden, maar is met bijna 600 ‘backers’ nu al razend populair.

Het filmpje maakt in ieder geval erg nieuwsgierig:

Tot 24 augustus

De Kickstarter-campagne voor Polite Society loopt tot 24 augustus. Wil jij zo’n spel? Bestel ‘m dan snel via de Kickstarter-pagina.