Ben je 50-plus en liefhebber van Jane Austen? Dan kun je meedoen aan twee Jane Austen cursussen. Zowel HOVO Utrecht (verbonden aan de Universiteit Utrecht) als HOVO Amsterdam (verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam) duiken dit najaar in het werk van Jane Austen. HOVO staat voor Hoger Onderwijs voor Ouderen.

Jane Austen in context

Bij HOVO Utrecht staan 3 romans centraal: Northanger Abbey, Pride and Prejudice en Emma. De docent plaatst de drie romans in hun literaire en historische context. In ‘close reading’ van specifieke passages gaan de deelnemers met name onderzoeken in welk opzicht haar romans hun tijd ver vooruit waren. Zo komt ook de geschiedenis van de romanvorm aan de orde.

De cursus wordt gegeven op maandagen van 13.15 tot 15.00 uur, de eerste les is op maandag 18 september. Aanmelden kan op de website van HOVO Utrecht.

Emma, Persuasion en Lady Susan

Bij HOVO Amsterdam worden tijdens de cursus drie werken van Jane Austen behandeld: eveneens Emma (die door velen als Jane Austens belangrijkste werk wordt gezien), Persuasion en de briefroman Lady Susan.

De cursus wordt gegeven op donderdagen van 13.30 tot 16.00 uur, de eerste les is op 28 september. Aanmelden kan op de website van HOVO Amsterdam.