Op deze bijzondere dag kwam er bijzonder nieuws van Uitgeverij Karmijn: ‘onze’ Anke Werker en Sanne van der Bruggen (van de column Happy Jane Year) zijn bezig met een boek over Jane Austen dat dit najaar verschijnt. De titel is Jane (Austen) voor iedereen.

Speciaal voor Nederlands publiek

Wilma Seijbel, uitgever van Karmijn, meldde vandaag op Facebook:
‘Het wordt een prachtig boek over Jane’s leven, haar werk, haar familie en vrienden, de huizen waar ze heeft gewoond en heel veel meer. Alles wat je altijd al over Jane wilde weten, bijvoorbeeld na het zien van een van de verfilmingen van haar boeken, kun je hierin vinden. Het wordt een full colour cadeauboek van circa 16,95 euro.
Het boek is speciaal geschreven voor een Nederlands publiek en is voor zover wij weten (behalve een reisgids over Jane Austen) het eerste non-fictie boek over deze beroemde schrijfster dat geschreven is door een Nederlands team.’

Over de makers

Anke Werker kennen we natuurlijk niet alleen van haar Lieve J columns en Happy Jane Year, maar ook van de roman Jane Austen, onder vier ogen, die eind vorig jaar bij Ambo|Anthos uitkwam. Voor illustrator Sanne van der Bruggen is Jane voor iedereen de eerste publicatie in boekvorm.

Smullen

Wij hebben al mogen meelezen met Anke en na het zien van de cover met Sanne’s illustraties weten we het meer dan zeker: Jane voor iedereen wordt smullen voor iedereen die van Austen houdt of op een leuke manier meer over haar te weten wil komen. Natuurlijk houden we je op de hoogte van verder nieuws over dit bijzondere boek!