De negenenveertigste editie van Kunstlokaal42 in Helmond staat op woensdag 15 maart 2017 geheel in het teken van Jane Austen. Te gast is Anke Werker, schrijfster van de roman Jane Austen, onder vier ogen en columniste van JaneAusten.nl.

Anke Werker neemt je op 15 maart mee naar het Engeland van Jane Austen en laat je ervaren hoe haar leven eruit zag. Wist Jane dat haar boeken zo lang mee zouden gaan? Waren er mannen in haar leven? En waarom vond ze pas in Chawton de rust om te schrijven? Maak kennis met Jane Austen onder vier ogen tijdens deze lezing over ‘everything Austen’.

De lezing begint om 21.00 uur in Lokaal42, Markt 42 in Helmond. Toegang is gratis.

Anke Werker ((c) Saskia Aukema)

Jane Austen, onder vier ogen

Wat als er van de schrijfster van ‘Pride and Prejudice’ een dagboek bewaard was gebleven? Dat is het uitgangspunt van de historische roman Jane Austen, onder vier ogen. Schrijfster Anke Werker gunt je met haar boek een kijkje in het leven van Jane Austen en haar zus Cassandra. Hoewel de verhaallijnen zijn ontsproten aan Werkers fantasie, zijn veel elementen en details op waarheid gebaseerd.

Na afloop is er zoals altijd ruimte voor vragen en discussie.

Over Kunstlokaal42

Kunstlokaal42 is een activiteit van Lokaal42, gelegen aan de Markt in Helmond. De doelstelling van Kunstlokaal42 is het bevorderen en in standhouden van het discours op het gebied van de kunsten in Helmond. De avonden zijn bedoeld voor alle (in kunst) geïnteresseerden, nieuwsgierigen, amateur- en professionele kunstenaars, en verder iedereen die gewoon een interessante en/of boeiende avond wil meemaken.