2-pondJane Austen komt vanaf dit jaar niet alleen op het 10 pondbiljet te staan, zij gaat ook de nieuwe 2 pondmunt sieren. Dat heeft de Royal Mint gisteren bekendgemaakt. Op de nieuwe munt staat Janes silhouet, ter ere van het Austen jubileumjaar. De munt wordt vanaf 28 maart in omloop gebracht.

Sir Isaac Newton

Jane is niet de enige die dit jaar geëerd wordt met een munt. Op de nieuwe 50 pence-munt komt Sir Isaac Newton te staan. En een andere versie van de 2 pondmunt krijgt een afbeelding van de Royal Flying Corps.

Nieuwe pond

Behalve nieuwe 2 pond komt er ook nieuwe pond uit. Deze valt op door zijn vorm: de munt heeft 12 zijdes. Hij vervangt de huidige munt, die je na 15 oktober 2017 niet meer kunt gebruiken als betaalmiddel.

Biljet

Later dit jaar komt ook het nieuwe 10 pondbiljet in omloop waar Jane Austen op staat. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

De nieuwe Britse munten op een rij.

De nieuwe Britse munten op een rij.