Samen met uitgeverij Gottmer ben ik (Karin Quint) vandaag een Kickstarter campagne begonnen om mijn reisgids Het Engeland van Jane Austen in het Engels te laten vertalen en uitgeven. Via crowdfunding willen we geld ophalen om de vertaling te financieren en een eenmalige Engelstalige druk van de gids te maken. Help jij mee?

Wat jij kunt doen

Om dit project te laten slagen, is het heel erg belangrijk dat de campagne volop gedeeld wordt. Via e-mail, social media, blogs en mond-tot-mond. Je vindt de campagne via deze link.
Ik zou het geweldig vinden als je deze link zou willen delen!

En nu denk je misschien: ik ken helemaal niemand die interesse heeft in een Engelstalige reisgids over Jane Austen. Misschien is dat wel zo, maar je weet nooit of iemand in jouw netwerk wel een belangstellende kent. Een tante in Amerika die verzot is op Pride and Prejudice. Een nichtje in Spanje die Persuasion uit haar hoofd kent. Of een kennis in Duitsland die volgend jaar naar Engeland gaat. Ik weet inmiddels: Jane Austen liefhebbers zijn overal, ook waar je het niet verwacht! 😉

Zelf meedoen?

Wil jij zelf een Engelse editie van de reisgids hebben? De Kickstarter campagne is toegankelijk voor iedereen! Het enige wat je nodig hebt is een creditcard.

Wat is Kickstarter?

Kickstarter is een crowdfunding-platform dat artiesten, muzikanten, ontwerpers, schrijvers en anderen helpt om van een idee een product te maken. Bij Kickstarter biedt je in ruil voor financiering alvast een product aan dat nog gemaakt moet worden. In dit geval kun je een exemplaar van Jane Austen’s England vooruit bestellen, en met de opbrengst van al die bestellingen (en eventuele giften) kunnen wij de vertaler betalen en de gidsen produceren en verzenden.

Hoe werkt het?

Wie een ‘pledge’ doet (dus toezegt een exemplaar te willen kopen) doet dat met zijn creditcard. Wanneer we het benodigde totaalbedrag niet halen, dan wordt er geen geld van de creditcard afgeschreven. Wanneer we het bedrag wel halen, wordt het geld bij alle ‘backers’ (de mensen die een pledge hebben gedaan) afgeschreven en gaan wij heel hard aan het werk om de bestelde reisgidsen zo snel mogelijk te leveren.

Meer weten over de Engelstalige uitgave van Het Engeland van Jane Austen? Bezoek dan deze site.
Meer weten over Kickstarter? Lees dan hun FAQ’s.