begerenswaardige-vrijgezelOp 3 november verschijnt onder de titel Een begerenswaardige vrijgezel de Nederlandse vertaling van het boek Eligible van Curtis Sittenfeld. Het boek is een moderne hervertelling van Pride and Prejudice van Jane Austen. Van Uitgeverij Cargo mogen wij maar liefst 5 exemplaren weggeven onder onze lezers. Doe mee aan onze prijsvraag!

Waar gaat Een begerenswaardige vrijgezel over?

De zusjes Liz en Jane Bennet keren als de gezondheid van hun vader achteruitgaat terug naar hun ouderlijk huis. Ze treffen het huis in verval en de familie in wanorde aan. De twee jongste zusjes, Kitty en Lydia, zijn druk met hun hippe leven en Mary, de middelste zus, studeert tot diep in de nacht en komt nauwelijks haar kamer uit. Moeder Bennet heeft alleen oog voor de televisie en bekommert zich verder maar om één ding: haar dochters moeten goed terechtkomen. Een huwelijk zou daarbij helpen, vooral nu de veertigste verjaardag van Jane nadert.
Realityster Chip Bingley lijkt de perfecte kandidaat te zijn en een eerste ontmoeting is vlot geregeld. Maar dan verschijnt Fitzwilliam Darcy ten tonele…

Lees een fragment op de website van Cargo.

Wie is Curtis Sittenfeld

Curtis Sittenfeld (1975) brak internationaal door met haar debuutroman Prep waarmee ze genomineerd werd voor de Orange Prize for Fiction. Haar romans worden lovend ontvangen door critici en staan zonder uitzondering op de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Ik was zo gelukkig met weer een nieuw boek van mijn lievelings- schrijfster, en las het veel te snel uit. Het wordt tijd dat iedereen het werk van Curtis Sittenfeld leert kennen.’ –

Aaf Brandt Corstius

The Austen Project

Eligible is het vierde boek dat verscheen in The Austen Project reeks van Harper Collins. Deze uitgever vroeg schrijvers van naam en faam om moderne versies te pennen van de zes Austen-klassiekers. Eerder verschenen al Sense & Sensibility van Joanna Trollope, Northanger Abbey van Val McDermid en Emma van Alexander McCall Smith. Het boek van Sittenfeld is de eerste uit de reeks die in het Nederlands wordt vertaald.

Maak kans op een exemplaar van Een begerenswaardige vrijgezel!

Van Cargo mogen wij 5 van onze bezoekers blij maken met een exemplaar van Een begerenswaardige vrijgezel. Om kans te maken, hoef je alleen in het formulier onderaan dit bericht je gegevens achter te laten.

Doe mee

Je kunt meedoen tot zondag 6 november 22.00 uur. De winnaars krijgen per e-mail bericht en worden op de website genoemd.
Let op, je mag één keer meedoen, dubbele inzendingen worden verwijderd.

Sorry, je kunt niet meer meedoen aan deze prijsvraag.