by Cassandra Austen, pencil and watercolour, circa 1810

by Cassandra Austen, pencil and watercolour, circa 1810

Op zondagmiddag 30 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur geeft José Roeken van Austen Tales een lezing bij de Volksuniversiteit in Papendrecht.
Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek aldaar. De middag zal in het teken staan van het leven en werk van Jane Austen, de laatste Austen films en de Engelse Regency Periode.

Programma
Het eerste deel van de presentatie is gewijd aan het leven van de schrijfster. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven zijn gemaakt wordt o.a. gesproken over haar familie, karakter, liefdes en literaire betekenis. Na de pauze komen de zes grote romans aan bod. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms die van deze romans gemaakt zijn. Speciale aandacht is er voor Mr Darcy, de romantische held uit Pride and Prejudice.

Theekopje
In de pauze wordt een ’teacup competition’ gehouden. Iedereen is van harte uitgenodigd om een fraai Engels porseleinen kop en schotel mee te nemen. Het kopje dat het meest ‘Austen-like’ is wordt beloond met een klein prijsje.

Aanmelden
Je kunt je nog aanmelden voor deze lezing. Deelname kost €12,50. Aanmelden kan via de website van de Volksuniversiteit.