13lovefriendship1-master768
In Filmhuis Bussum is op woensdag 21 september 2016 de Jane Austen verfilming Love & Friendship te zien, met een inleiding van José Roeken van Austen Tales. José leidt de film in met een aantal weetjes over Austens brievenroman Lady Susan waar de film op gebaseerd is, en informatie over het leven van Jane Austen.

De avond begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn te koop via de website van Filmhuis Bussum.

Over Love & Friendship

Het Filmhuis schrijft:
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar hoeveel slechte verhalen Reginald De Courcy ook gehoord heeft over Lady Susan Vernon, zodra zij intrekt bij zijn zuster en zwager valt hij als een blok voor haar charmes. Lijdzaam moet zijn zus Catherine toezien hoe Reginald wordt ingepakt door de rijpe weduwe, die bekend staat om haar manipulatieve en overspelige gedrag.

‘Love & Friendsdhip’ is een opgewekt-venijnige liefdessatire, gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle ‘Lady Susan’. Een vileine, uptempo kostuumfilm waar het plezier van afspat. De film won op het recente Filmfestival Rotterdam de VPRO-Big Screen Award.