omslag Jane Austen onder vier ogen

Geweldig nieuws: in november verschijnt de roman Jane Austen, onder vier ogen bij uitgever Ambo|Anthos. Dit is de debuutroman van ‘onze'(!) Anke Werker, die in de afgelopen jaren de Lieve J-columns voor deze website schreef.

Waar gaat het over?

Het boek wordt aangekondigd in de najaarsbrochure van de uitgever. Die schrijft:

‘Vanaf het moment dat Jane Austen zich in 1809 samen met haar moeder, zus Cassandra en vriendin Martha vestigt in Chawton, Hampshire, neemt haar carrière als schrijver een vlucht. Om deze periode vast te leggen begint Jane een dagboek, waarin ze vertelt over de dagelijkse dingen en dit beslissende moment.
In 1843 kijkt Cassandra Austen terug op haar leven. Ze denkt aan haar verloving en aan de dromen die ze had als jonge vrouw. Niemand had kunnen vermoeden dat haar zus Jane na haar dood in 1817 een beroemdheid zou worden. Maar wat moet Cassandra doen met de vele brieven die Jane heeft nagelaten? Met de verhalen die nooit zijn gepubliceerd? En met haar onafgemaakte portret?

Jane Austen, onder vier ogen gunt je een kijkje in het leven van Jane en Cassandra Austen. Hoe ze woonden, waar ze van droomden en hoe hun dagen gevuld werden. Hoewel de verhaallijnen zijn ontsproten aan de fantasie van de schrijver, zijn veel elementen op waarheid gebaseerd.’

Over Anke

Anke Werker ((c) Saskia Aukema)

Anke Werker (Foto (c) Saskia Aukema)

Anke Werker is uitgever en schrijver. Ze schreef eerder over Jane Austen in haar boek By a Lady. Van 2011 tot 2015 schreef ze voor JaneAusten.nl de column ‘Lieve J’, met illustraties van Rick de Haas. Met haar columns hoopte Anke antwoord te vinden op de vraag hoe anders de wereld van nu is in vergelijking met twee eeuwen geleden.

Meer nieuws

Natuurlijk gaan wij in de aanloop naar de verschijning van het boek, dat gepland staat voor november, veel aandacht besteden aan Jane Austen, onder vier ogen. Wil jij niks missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Twitter.