love-and-friendship-chloe-sevigny-kate-beckinsale1

De film Love and Friendship, gebaseerd op Jane Austens novelle Lady Susan, draait begin februari op het Internationale Filmfestival in Rotterdam (IFFR). De film wordt vier keer vertoond. De Volkskrant tipt Love and Friendship vandaag als één van de 25 films (uit 300) waarmee je zeker goed zit op het IFFR .

Love and Friendship is genomineerd voor de VPRO Big Screen Award. De film die deze award wint, wordt geholpen met het vinden van een Nederlandse distributeur en wordt uitgezonden op de Nederlandse tv. Op 6 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Wanneer draait de film?

Love and Friendship draait op:

  • Maandag 1 februari 16.15 uur, Oude Luxor
  • Dinsdag 2 februari 9.15 uur, Pathé
  • Vrijdag 5 februari 19.15 uur, LantarenVenster
  • Zaterdag 6 februari 22.15 uur, Pathé

De kaartverkoop voor het IFFR begint a.s. vrijdag. Je kunt je kaartjes via de website bestellen.

Wat vindt De Volkskrant?

De Volkskrant is nu al te spreken over de film. Filmrecensent Pauline Kleijer schrijft:

Deze eerste verfilming van een minder bekend boek van Jane Austen – briefnovelle Lady Susan – is een kostuumdrama, maar het taalgebruik is vrij en geen enkel korset lijkt te knellen. Zeker niet dat van Susan Vernon (Kate Beckinsale), een manipulatieve weduwe die, gesteund door vriendin Alicia (Chloë Sevigny), uitstippelt hoe ze de mannen in haar omgeving om de vinger windt. De Amerikaan Whit Stillman (The Last Days of Disco) maakte met plezier een boosaardige liefdeskomedie.

Wanneer is de film in andere bioscopen te zien?

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Love and Friendship ook in andere bioscopen te zien is. Dat hangt ervan af of de film een Nederlandse filmdistributeur vindt.