De mini-buste van Darcy is nu te koop. Foto: Regina Jeffers.

De mini-buste van Darcy is nu te koop. Foto: Regina Jeffers.

Jawel, je kunt nu je eigen Darcy aanschaffen. Chatsworth, het gigantische landhuis in de Peak District dat in de film Pride & Prejudice uit 2005 te zien is als Pemberley, verkoop nu de Darcy-buste in zijn winkel. De buste is een mini-replica van die in de film te zien is.
Kom je voorlopig niet in de Peak District? Geen probleem, je kunt de buste ook online kopen.

Beeldengalerij
Dankzij de verfilming uit 2005 is Chatsworth onlosmakelijk verbonden geraakt met Mr Darcy. De buste van de acteur die Mr Darc speelde, Matthew Macfadyen, heeft na de release van de film nog lange tijd in de beeldengalerij van het landhuis gestaan. Toen die daar was weggehaald, werden er handtekeningen verzameld om hem weer terug te krijgen. Uiteindelijk besloot Chatsworth tot een compromis: het (kunststof) beeld hoort niet thuis tussen de marmeren kunstwerken in de beeldengalerij, maar hij kreeg wel een plekje in de winkel. En nu kun je de mini-versie dus ook mee naar huis nemen!

Online bestellen
DarcyBust_FSDe mini-Darcy is overigens niet van kunststof, maar van marmer gemaakt. Daar hangt dus ook een prijskaartje aan. Voor het beeldje van ca. 20 cm hoog betaal je 50 Britse ponden. Daar komt ook nog verzendkosten bij. Wil je toch een Darcy op je schoorsteenmantel/bureau/wc/waar-dan-ook? Dan kun je het beeldje bestellen bij Marble Sculpture. Het staat niet in hun webshop vermeld, maar via de contactpagina kun je jouw Darcy aanvragen.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd welke plek Darcy in jouw huis zou krijgen. Laat het weten in een reactie!