promenade-wereldrecordDe Regency Promenade waarmee afgelopen zaterdag het Jane Austen Festival in Bath van start ging, heeft gezorgd voor een nieuw wereldrecord. Met 550 deelnemers wordt de promenade in het Guiness Book of World Records opgenomen als ’the largest gathering of people dressed in Regency costume’.

Eerste record
In 2009 werd het eerste record gevestigd, ook tijdens het Jane Austen Festival in Bath. Toen deden 409 mensen mee aan de optocht, die dwars door de historisch stad voert. Dit record werd onlangs in de Verenigde Staten gebroken, maar sinds zaterdag is het weer in Britse handen.

Assembly Rooms
Om het record vast te stellen moesten alle deelnemers vijf minuten lang op dezelfde plek verzameld zijn. Dat werd gedaan in de Assembly Rooms, waar Jane Austen zelf ook kwam toen zij Bath bezocht en er later woonde.

Het festival is ondertussen in volle gang. Helaas zonder JaneAusten.nl dit jaar. Wil je toch op de hoogte blijven? Volg het festival dan op Facebook.