ChCh Jane Austen Leaflet_v7 lo-res(1)Welke plaatsen waren belangrijk in het leven van Jane Austen? En welke plekken boden inspiratie voor de locaties in haar romans? Van Bath, Chawton en Lyme Regis heeft iedere Janeite wel gehoord. Maar er zijn nog veel meer plekken met een Austen-link. Om daar eens wat dieper op in te gaan, organiseert het college Christ Church in Oxford in april 2015 het Special Interest Weekend Jane Austen’s Places: Inspiration and Imagination – An Oxford Perspective.

Vier dagen
Vier dagen lang geven diverse Oxford-professoren (o.a. Fiona Stafford en Kathryn Sutherland) en andere Austen-experts (o.a. Maggie Lane, Richard Knight) lezingen over het onderwerp. Voorbij komen onder andere Janes relatie met Bath, plezier en verdorvenheid in Austens Londen en Austens personages en hun landhuizen.

Oxford
Speciale aandacht zal er zijn voor Austens band met Oxford. Jane bezocht er de school van Mrs Cawley. Haar vader en broers studeerden er. Een oom was in de 18e eeuw zelfs Master van Balliol College. Ook The Bodleian Library (Oxfords universiteitsbibliotheek) bezit veel Jane Austen schatten. Denk bijvoorbeeld aan eerste drukken en manuscripten. Een deel daarvan zal tijdens het event te zien zijn.

De lezingen worden afgewisseld met borrels en high teas. Deelnemers logeren in het college en zullen daar ook lunchen en dineren. Het event begint op donderdag 16 april en eindigt op zondag 19 april. Bekijk het hele programma op de website van Christ Church.