Lily James gaat Elizabeth Bennet spelen.We hebben er al een tijd niets meer van gehoord, maar de verfilming van Pride & Prejudice & Zombies lijkt nu echt van de grond te komen. Volgens filmblog Deadline beginnen de opnames al in september. De film komt in 2015 in de bioscopen.

Hoofdrol
In de hoofdrol is Lily James gecast, bekend als Lady Rose in Downton Abbey. Mr Darcy wordt gespeeld door Sam Riley (Control, Maleficent). Bella Heathcote (Dark Shadows) speelt een van de zussen (nog niet bekend welke, waarschijnlijk Lydia). Er wordt nog onderhandeld met Jack Huston (Parade’s End, American Hustle). Over welke rol is niet bekend, maar wij zien in hem wel een goede bad boy Wickham.

Mash-up
Pride & Prejudice & Zombies is een boek van Seth Grahame-Smith. Het is een zogeheten mash-up, waarbij Grahame-Smith de originele tekst van Jane Austens klassieker heeft bewerkt met zombie-scènes. Er wordt al sinds het boek in 2009 verscheen gesproken van een verfilming, maar dat werd iedere keer uitgesteld. In eerste instantie zou Natalie Portman Elizabeth Bennet spelen. Later werd dat Emma Stone, opgevolgd door Lily Collins. Nu blijkt het dus de Engelse actrice Lily James te worden. Natalie Portman is wel betrokken gebleven bij het project, maar dan als producent.

Wat vind jij?
We zijn heel benieuwd wat jij van dit nieuws vindt. Zit je te wachten op de verfilming van dit boek? En zijn de hoofdrolspelers Lizzie- en Darcy-waardig? Laat het weten in een reactie!