jauntwithjaneHeb je altijd al eens – net als Jane Austen en haar personages uit Persuasion – over The Cobb in Lyme Regis willen wandelen? Kom dan in het eerste weekend van oktober naar dit prachtige kustplaatsje in Zuid-Engeland! Er is dan een Jane Austen mini-festival, getiteld Jaunt with Jane, met geweldige wandelingen, lekker eten, een interessante lezing van een nazaat van de Austens en nog veel meer. Het volledige programma vind je op de website van Jaunt with Jane. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Jaunt with Jane, dat wordt gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 oktober, is een initiatief van Natalie Manifold. Zij geeft al enkele jaren Jane Austen-rondleidingen door Lyme Regis en is zelf een groot liefhebber van het werk van de schrijfster. Op haar website schrijft zij:

Jaunt with Jane is a fully loaded weekend of fun. Experience the world of Regency Lyme Regis & feel as Jane Austen did with jolly jaunts about town, strolls over the sunlit clifftops of Ware Cleeves to the ‘green chasms’ between ‘romantic rocks’ in Persuasion’s Pinny. Lyme Regis is a truly breathtaking place. There really is nothing like walking along the Cobb Harbour, feeling the breeze slowly sweeping through your hair & rustling your skirts, just as Jane Austen would have done & Jaunt with Jane provides a fabulous opportunity to do just this!

Deelname kost 199 pond (inclusief drie maaltijden en een cream tea), studenten en leden van de Jane Austen Society UK of USA krijgen 25 procent korting. Accommodatie is niet inbegrepen. Je kunt je kaart(en) bestellen via de website.