dordtspatriciershuis-buiten

Opmerking 25 juni: sorry, deze lezing is uitverkocht!
Op zondag 12 oktober geef ik opnieuw een lezing over mijn reisgids Het Engeland van Jane Austen in het prachtige Dordts Patriciërshuis in Dordrecht. En ook deze keer wordt er in de pauze een heerlijke high tea geserveerd. Je kunt je nu aanmelden voor deze middag via de website van het Dordts Patriciërshuis. Wacht niet te lang met aanmelden, de eerste lezing – die afgelopen zondag werd gehouden – was razendsnel uitverkocht.

In de pauze wordt een heerlijke high tea geserveerd.

In de pauze wordt een heerlijke high tea geserveerd.

Programma
In het eerste deel van de lezing vertel ik over de locaties die belangrijk waren in het leven van Jane Austen, na de pauze hoor je alles over de bijzondere filmlocaties die voor de verfilmingen van haar werk zijn gebruikt. En in de pauze genieten we in de mooi Maaskamer van een heerlijke high tea. Natuurlijk is er veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van tips voor je eigen Austen-pelgrimage. Het wordt een gezellige middag!

Deelnemen?
De lezing begint om 14.00 uur, deelname kost €29,95. Je kunt je opgeven via de website van het Dordts Patriciërshuis.

Laat 18de-eeuws
Het Dordts Patriciërshuis is een prachtig museum, ingericht in laat-18de-eeuwse stijl, waar het lijkt alsof de bewoners net even de deur uit gegaan zijn voor een boodschap. In dit intieme huismuseum krijg je een indruk van een Dordts patriciërshuishouden aan het einde van de 18e eeuw. Van kelder tot zolder maak je een tijdreis en ontdek je bijzondere en vooral originele details, schilderijen en tekeningen. Jarenlang werd het Rijksmonument als woonhuis gebruikt, maar de laatste bewoners, de familie Gooshouwer, heeft de authentieke woning en de bijzondere 18e-eeuwse privécollecties nu opengesteld voor het publiek.

Bekijk hier een filmpje over het Dordts Patriciërshuis:

Reisgids
Het is mogelijk, voor wie dat wil, om voor of na de lezing de reisgids ter plekke aan te schaffen, ik neem een voorraadje mee. Wil je zo lang niet wachten? Bestel ‘m dan in onze webshop!

(c) Foto: Dordts Patriciërshuis