Het is inmiddels traditie dat we panne krijgen wanneer wij met de auto op vakantie gaan. En als dat niet gebeurt worden we aangereden. Sommige mensen worden altijd ziek op vakantie, wij komen altijd kerngezond terug met een rekening voor autoreparatie die hoger uitvalt dan de kosten van de vakantie zelf.

Gevarendriehoek
Ik was dan ook goed voorbereid op pech tijdens mijn reisjes door Engeland. Zaklamp en reflecterend hesje in het dashboardkastje, voorraad olie, gevarendriehoek en krik in de achterbak. En het nummer van de AA, de Engelse ANWB, onder speed dial. Allemaal overbodig, want het autootje pufte lekker door en Engelse automobilisten besloten massaal me deze keer niet te raken.

Mist
Dat wil niet zeggen dat niet hier en daar iets de mist in ging. Bijvoorbeeld bij mijn eerste tripje in januari. Ik wist dat Kenwood House verbouwd zou worden, maar dit had ik toch niet verwacht:

Kenwood House, maar dan ingepakt.

Kenwood House, maar dan ingepakt.

Voor Beachy Head, te zien in de BBC-serie Emma (2009), reed ik twee uur om. Hoe dichterbij we kwamen, hoe mistiger het werd. Totdat we boven op de klif stonden en dit uitzicht hadden:

Het uitzicht bij Beachy Head.

Het uitzicht bij Beachy Head.


Een paar maanden later deed ik een tweede poging, maar in de stromende (letterlijk: stromende) regen. Waar was die mooie lucht die we in de serie zien?
beachyhead2

Maar in Cornwall leerde ik een wijze les: laat je nooit tegenhouden door het weer. We liepen via Hartland Abbey naar de cottage die gebruikt is als onderkomen van de dames Dashwood in Sense and Sensibility (2008). Een schitterende, wilde locatie aan de kust. Wat maakt het op zo’n plek uit dat de regen met bakken uit de hemel komt?

De schitterende locatie van de cottage was het natte pak waard.

De schitterende locatie van de cottage was het natte pak waard.

Je kunt Het Engeland van Jane Austen nu al in de voorverkoop bij ons bestellen!

Lees hier een interview met mij op de website De Literaire Toerist.

Wil je alvast een voorproefje zien van de reisgids? Bekijk dan de voorpublicatie.

karin_quint_portretKarin Quint (1976) is freelance journalist en fotograaf. Na haar studie journalistiek schreef zij ruim zes jaar voor regionale dagbladen. Als freelancer (sinds 2005) werkte zij o.a. voor NRC.Next, NRC Handelsblad, het Financieele Dagblad en magazine Sprout.
In 2009 richtte zij de website JaneAusten.nl op, de Nederlandstalige website over Jane Austen. In 2012 besloot ze een Jane Austen-reisgids te schrijven; met haar Suzuki Swift reisde ze in 2013 enkele maanden door Engeland. Het Engeland van Jane Austen wordt in april 2014 uitgegeven door Dominicus.