Manuscript van Jane Austens Sanditon.

Manuscript van Jane Austens Sanditon.

De Nederlandse Jane Austen Society (JASNL) houdt op zaterdag 12 april 2014 een literaire workshop over Sanditon. Deze wordt verzorgd door universitair docent Paul Franssen.

Jane Austen schreef in het laatste jaar van haar leven aan Sanditon. Enkele maanden voor haar dood, na twaalf voltooide hoofdstukken, moest ze wegens ziekte haar pen neerleggen. Tijdens de workshop worden de hoofdstukken besproken die Jane schreef, maar ook een voltooide versie die in 1975 verscheen.

Op de website van JASNL staat te lezen:

Nu we de zes romans van Jane Austen in eerdere literaire workshops hebben besproken, gaan we nu verder met een nieuwe challenge! In deze onvoltooide roman van Jane Austen staat een kleine kustplaats centraal waarvoor de ambities groot zijn.
Mr. Parker heeft het tot zijn levensdoel gemaakt om Sanditon te laten uitgroeien tot een beroemde badplaats waar ieder van betekenis wel heen moét gaan.  Opvallend is Miss Lambe, voor het eerst schrijft Austen in een roman over een halfbloed personage, en dan een zeer welgestelde erfgename.

De literaire workshop wordt gehouden in de Noorderlichtkerk in Zeist, deelname kost 8 euro. Meer informatie vind je op de website van JASNL.