5th-candleVijf jaar alweer? Jazeker, vijf jaar! Op 19 januari 2009 verscheen op JaneAusten.nl het eerste bericht. Een bericht van niks eigenlijk, nu ik het zo teruglees. Maar wat klein en onbeduidend begon, groeide uit tot iets moois. Want Jane Austen is populairder dan ooit en wat blijkt: wij liefhebbers zijn met velen! En er komen er steeds meer bij!

Eersten
In die vijf jaar zijn er heel wat ‘eersten’ geweest. Het eerste vrijwillige forumlid dat zich aanmeldde (vrienden die zich onder lichte dwang moesten aanmelden tellen eigenlijk niet mee, toch?); de eerste abonnee op de nieuwsbrief (uit Duitsland nog wel – hoi Diewertje!); de eerste prijsvraag; de eerste forum-kerstmeeting; de eerste keer met een groep naar het Jane Austen Festival in Bath; de eerste schrijfwedstrijd; de eerste Lieve J …

Dank je
Je ziet het al, deze website zou er niet zijn zonder jouw enthousiasme. Want zonder lezers was de lol er snel af geweest. Dus dank voor je bezoeken, reacties, e-mails, forumberichten, prijsvraaginzendingen. Blijf er vooral mee doorgaan – dan plakken we er nog eens vijf jaar achteraan!

JaneAusten.nl in cijfers

Dan voor alle cijferliefhebbers nog even de vijf jaar samengevat. Komt ie:

  • 2,6 miljoen paginaweergaven
  • 377.408 bezoeken
  • 159.850 unieke bezoekers
  • 624 nieuwsberichten op de site
  • 2.042 reacties op die berichten
  • 429 forumleden
  • 60.326 forumberichten