marrying_darcy‘Happiness in marriage is entirely a matter of chance’, zegt Charlotte Lucas in Pride and Prejudice. Of is het een kwestie van strategie en goed kunnen bluffen?
Met het kaartspel ‘Marrying Mr. Darcy’ kun je dat straks zelf ondervinden. Het spel is ontwikkeld door de Amerikaanse Austen-liefhebber Erika Svanoe.
Met een Kickstarter-actie probeert ze nu voldoende geld bij elkaar te krijgen om ‘Marrying Mr. Darcy’ op de markt te brengen. Jij kunt bijdragen!

Strategisch
Marrying Mr. Darcy is een strategisch kaartspel waarbij het doel is om een zo goed mogelijk huwelijk te sluiten. De spelers kiezen een vrouwelijk personage uit Pride and Prejudice en gaan vervolgens op mannenjacht. De speler die aan het eind van het spel de meeste ‘character points’ en ‘marriage points’ heeft, wint.

Kickstarter
Op de Kickstarter-website van Erika kun je financieel bijdragen aan de de ontwikkeling van het spel. Je zegt een bedrag toe en betaalt pas als het spel er daadwerkelijk komt. Je kunt al vanaf 5 dollar bijdragen, maar het wordt pas echt interessant als je 30 dollar bijdraagt (plus 20 dollar verzendkosten): dan krijg je het spel, wanneer het klaar is, thuisgestuurd!

Filmpje
In onderstaand filmpje legt Erike Svanoe uit hoe het spel werkt. Wij zijn nu al fan! Iemand zin in een competitie?