gemaskerd-3Pride and Prejudice gekeken en zin in dansen gekregen? Op zaterdag 16 november kun je je regency-outfit weer uit de kast halen en je in Jane Austens tijd wanen! Want dan houdt Stichting Revérence voor de derde keer een Historisch Bal. Dit jaar is het een gemaskerd bal, dat gehouden wordt in kasteel Wijenburg in Echteld. ’s Midaags wordt er een dansworkshop gehouden.

Kaartverkoop voor het bal en de dansworkshop is inmiddels van start gegaan. Je kunt je kaartje kopen via de site van de stichting.

Op de website van de stichting staat:

Op een herfstachtige novemberavond in 1813 is De Wijenburg, een landgoed eigendom van de nog ongetrouwde Anna van Wassenaer, het toneel van een bal masqué. Getooid met de prachtigste maskers flirten de heren vrijuit met deze jonge, rijke erfgename van kasteel Wijenburg en alle andere bevallige dames die aanwezig zijn. Onherkenbaar vermomd lijkt iedereen zijn gevoel voor decorum een beetje te verliezen. Onbeschaamd pronken, flirten en dansen. Grenzeloos eten, drinken en gokken. Op een bal masqué vervagen alle grenzen. Maar kijk uit: verlies je fatsoen niet uit het oog! Om klokslag twaalf uur gaan alle maskers af. Ook jouw ware identiteit zal dan voor niemand meer verborgen blijven …

Stichting Revérence werd in 2010 opgericht door leden van het JaneAusten.nl forum. De stichting heeft inmiddels een aantal zeer succesvolle activiteiten georganiseerd, waaronder twee historische bals. Meer informatie over de stichting vind je op haar website.