De Nederlandse Jane Austen Society houdt op zaterdag 29 juni 2013 een Pride and Prejudice bal ter ere van het 200-jarig bestaan van het boek. Het bal begint om 19.00 uur, duurt tot 23.30 en wordt gehouden in kasteel Cannenburch in Vaassen.
Op de avond is de Engelse dansdocente Anne Daye aanwezig om de dansen te begeleiden. Uiteraard is de dresscode regency/empire. Kaarten kosten 70 euro en kunnen besteld worden via de website van de Jane Austen Society. Daar vind je ook meer informatie.
De society heeft overigens meer op het programma staan in juni. Op zondag 23 juni wordt in museum Geelvinck in Amsterdam een roos gepresenteerd die naar Jane Austen wordt vernoemd. Aansluitend geeft Sandy Lerner, eigenaar van Chawton House Library, een lezing naar aanleiding van haar boek Second Impressions. Daarna is er een optreden van de sopranen Mathilde de Man en Irina Zuboff, onder begeleiding van Patrick Hopper op de pianoforte.
Op woensdag 26 juni is er een boottocht over de Vecht, uiteraard ook in regencykostuum.
Voor meer informatie over alle activiteiten, bezoek de website van de Nederlandse Jane Austen Society.