We schreven al eerder over de fantastische Jane Austen rondleidingen die Natalie Manifold geeft in Lyme Regis. Onlangs nam Natalie contact met ons op om te laten weten dat ze ook in 2013 weer door Lyme zal struinen met Jane Austen liefhebbers. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Literary Lyme.
Jane Austen verbleef tweemaal in Lyme Regis, in 1803 en 1804. Het kustplaatsje met de prachtige omliggende natuur maakte indruk; zozeer zelfs dat ze een aantal belangrijke ontwikkelingen in haar boek Persuasion er laat afspelen. Wie kan ooit de val van Louisa Musgrove van de Cobb vergeten?
Natalie schrijft over haar rondleidingen:

During the Jane Austen tour we take a walk along the Cobb to see the steps from which Louisa Musgrove fell on the famous harbour wall and visit the inns mentioned in Persuasion. On the Jane Austen tour we see the house in which she stayed and enjoy the pleasure of Lyme Regis’s views, knowing that you are seeing the same sights as Jane Austen saw and loved.

Rondleidingen door Lyme Regis kun je bij Natalie op afspraak regelen, of op een aantal vaste dagen in het jaar. Die zijn: april-juli, zaterdags om 11.30 uur, augustus-september op woensdags om 19.00 uur en zondags om 13.00 uur. Ontmoetingsplek is het metalen anker achter The Rock Point Inn.

(c) Foto: Andrew Blackmore Photography