Jane Austen noemde het haar ‘darling child’ en het zag op 28 januari 1813 het levenslicht. Pride and Prejudice rolde die dag van de persen. Morgen dus precies 200 jaar geleden en dat zal wereldwijd flink gevierd worden.
Wat kun je verwachten?

Op JaneAusten.nl verschijnt een speciale Lieve J-column van Anke Werker met illustratie van Rick de Haas. Ook zullen de gehele dag (van 0.00 tot 23.59 uur) alle producten in onze webshop die iets te maken hebben met Pride and Prejudice met 15% korting te koop zijn. Later deze week hoor je meer over een leuke wedstrijd die we gaan uitschrijven met mooie prijzen!

Readathon
In het Jane Austen Centre in Bath is het morgen een komen en gaan van gasten die voorlezen uit het boek. Deze readathon begint om 12.00 uur (Nederlandse tijd) en duurt tot 24.00 uur. Het is allemaal live te volgen via de website van het Jane Austen Centre.
The Guardian liet schrijvers als PD James en Sebastian Faulks met een frisse blik kijken naar de personages uit het boek. Je leest hun bevindingen op de website van de krant.

Nederland
Ook in Nederland besteedt de media aandacht aan de ‘geboorte’ van Pride and Prejudice. Monique Christiaan van de Nederlandse Jane Austen Society is morgenochtend te gast in het radioprogramma DeGids.fm van Felix Meurders, dat om 11.00 uur begint. Je kunt het op de radio of via de website beluisteren.
Monique is ook geïnterviewd door BBC World Radio, dat gesprek wordt gedurende de dag uitgezonden op verschillende tijdstippen. Je kunt luisteren via de website van de BBC.

Weet je van meer activiteiten die we kunnen beluisteren of zien via internet? Laat het ons weten, dan zetten we het maandag op de site!