Bij Universal lopen ze vooruit op het tweehonderdjarig jubileum van Pride and Prejudice; de filmmaatschappij heeft namelijk de BBC-serie uit 1995 weer uitgebracht mét Nederlandse ondertiteling. En deze is vanaf nu te koop in onze webshop, voor slechts € 7,50!
De zesdelige serie betekende de grote doorbraak van Colin Firth – ja, hij die in 2011 een Oscar kreeg voor zijn rol in The King’s Speech. Pride and Prejudice 1995 wordt nog altijd gezien als een van de hoogstandjes van de BBC als leverancier van kostuumdrama’s. Enkele jaren geleden bracht de BBC de serie opnieuw op dvd uit als Special Edition, frame-by-frame gerestaureerd en voorzien van een dertig minuten durende documentaire. Helaas heeft Universal ervoor gekozen om de ongerestaureerde versie, zonder extra’s, in Nederland uit te brengen, maar dat mag de kijkpret niet drukken. Ben je op zoek naar de Special Edition? Ook die is te koop in onze shop!

Meer dvd’s
Tegelijkertijd met Pride and Prejudice heeft Universal meer Jane Austen dvd’s opnieuw uitgebracht. Bijvoorbeeld Mansfield Park uit 1986 en Emma uit 1972. Je vindt ze in onze webshop, dus neem snel een kijkje!