Universitair docent Paul Franssen geeft op donderdagavond 13 december in de bibliotheek van IJsselstein een lezing over Jane Austen. In deze lezing gaat hij in op de vraag wie Jane Austen eigenlijk was. De lezing sluit in sfeer aan op ‘De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst’, een historisch evenement dat op vrijdagavond 14 december in de binnenstad van IJsselstein wordt gehouden.
Aan de hand van tekst- en filmfragmenten uit haar werk en van feiten uit haar leven geeft dr. Paul Franssen zijn visie op Jane Austen en op de verschillen tussen de beeldvorming over haar en de werkelijkheid. Lees meer over de lezing op de website van de bieb.
De lezing is gratis en begint om 20.30 uur. Aanmelden is wel nodig, dit kan bij Catrien Vijverberg via e-mail.

Mevrouw Sprokkelhorst
Voor de vierde keer vindt op vrijdagavond 14 december in IJsselstein ‘De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst’ plaats. Dit is een evenement waarbij in de historische binnenstad van IJsselstein verschillende optredens en activiteiten zijn. In Bibliotheek De Poorter treedt die avond ook de Living History Group van de Jane Austen Society op. Meer informatie over dit evenement vindt je op de website van de Sprokkelroute.