Sopraan Mathilde de Man en pianist Jaap Eilander treden zondag 2 december op in de Nicolaaskerk van Wesepe (Overijssel) met hun programma ‘Jane Austen’s Favourite Songs’. De recital is het tweede concert in de serie Nicolaas concerten die in de kerk worden gehouden en bestaat uit veertien liederen die Jane Austen zelf gespeeld of gezongen heeft. Deze zijn van componisten als James Hook, Henry Purcell, Ludwig van Beethoven en Joseph Haydn. Een elegant en lichtvoetig vormgegeven programma vol onvervuld verlangen en sensualiteit.
De salonrecital begint om 15.00 uur ’s middags in De Nicolaaskerk te Wesepe; Ds. Kreikenlaan 3, 8124 AP Wesepe. Alle informatie over reserveren en kaartverkoop vind je op de website van de organisatie. Indien nog beschikbaar kun je aan de deur ook nog kaarten kopen (graag gepast betalen). Kaarten kosten € 12,50 per stuk inclusief consumptie in de pauze.

Over Mathilde de Man
In 2010 heeft Mathilde haar studie klassieke zang bij Maria Acda en Gerda van Zelm aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond. Tijdens haar studiejaren heeft Mathilde meegewerkt aan verschillende producties van de Dutch National Opera Academy en liep ze stage bij het Groot Omroepkoor voor Puccini’s ‘Messa di gloria’ dat onder leiding van Jaap van Zweden onder meer in het Concertgebouw werd uitgevoerd. Momenteel maakt zij samen met pianist Jaap Eilander een zeer succesvolle tournee door Nederland met haar programma ‘Jane Austen’s favourite songs’. Daarnaast wordt ze gecoacht door de Schotse Sopraan Jean Copland.

Over Jaap Eilander
Woont in Wesepe en speelt al vanaf jonge leeftijd piano. Jaap heeft zijn studie doorlopen bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2009 heeft Jaap zijn studie bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede succesvol afgerond. Hierna volgde nog vele succesvolle masterclasses bij o.a. Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ‘Arabeske’.