Vanaf vandaag kun je lid worden van The Meryton Society, een gloednieuwe re-enactment vereniging die laat zien hoe de gegoede Engelse burgerij leefde in de tijd van Jane Austen. De vereniging doet dit door het bijwonen van evenementen die zich afspelen in deze periode en door zelf activiteiten te organiseren.
De ‘roots’ van deze vereniging liggen heel dichtbij huis:

De vereniging wordt gevormd door personen met een voorliefde voor de schrijfster Jane Austen (1775 – 1817) en de tijd waarin zij leefde. Zij hebben elkaar leren kennen door de website over deze schrijfster www.janeausten.nl (Niet te verwarren met de Nederlandse Jane Austen Society) en zo is de liefde voor het bijwonen van historische gebeurtenissen en settings geboren.

Leden kunnen niet alleen meedoen aan re-enactement activiteiten, maar ook aan workshops om meer te leren over de tijd waar de vereniging zich op richt (1795-1817). Voor lidmaatschap wordt jaarlijks een kleine bijdrage gevraagd. Benieuwd naar wie er achter The Meryton Society zitten? De vereniging stelt zich voor op haar website. Daar vind je ook meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden. En uiteraard houdt JaneAusten.nl je op de hoogte van activiteiten waar de The Meryton Society bij betrokken is.