In 2013, om precies te zijn op 28 januari, is het 200 jaar geleden dat Pride and Prejudice voor het eerst werd gepubliceerd. In Engeland zal hier volgend jaar op verschillende manieren en door uiteenlopende instanties bij worden stilgestaan. Een korte opsomming van wat tot nu toe bij ons bekend is:

  • September 2012: Landsdown Media brengt het boekje ‘Celebrating Pride and Prejudice, 200 Years of Jane Austen’s Darling Child’ van Hazel Jones en Maggie Lane uit. Het boekje zal vanaf 20 september in de webshop van JaneAusten.nl verkrijgbaar zijn.
  • 15 januari 2013: Voyageur Press publiceert het boek ‘Celebrating Pride and Prejudice: 200 Years of Jane Austen’s Masterpiece’ van Susannah Fullerton.
  • Zaterdag 13 april 2013: Department of Continuing Education van Oxford University organiseert een eendaagse cursus over Pride and Prejudice. Details zijn nog niet bekend. Deelname kost 60 pond. Meer informatie vind je op de website van Oxford University.
  • 27-31 mei 2013: Pride and Prejudice cursus van Austen-expert Hazel Jones in Broadway, Gloucestershire. Lees er alles over op haar site.
  • 21-23 juni 2013: Pride and Prejudice conferentie op Cambridge University. Tijdens deze driedaagse conferentie kun je een aantal grote Austen-experts horen. Zoals barones P.D. James (Death comes to Pemberley) en Deirdre Le Faye (Jane Austen’s Letters). De conferentie wordt afgesloten met een gekostumeerd bal. Meer informatie vind je op de website van Cambridge University.
  • 11-13 juli 2013: University of Hertfordshire houdt een Interdisciplinary Conference ‘The Locations of Austen’. Bezoek de website.


  • We houden je uiteraard op de hoogte van nieuwe activiteiten rond het jubileum van Pride and Prejudice!