Nog zeven nachtjes slapen en dan kun je je volop storten in het Facebook-spel Jane Austen’s Rogues and Romance. In deze game ga je op zoek naar de pas getrouwde Elizabeth en Mr. Darcy, die op onverklaarbare wijze verdwenen zijn uit Pride and Prejudice. Je bezoekt de zes romans die Jane Austen schreef, helpt verloren objecten te vinden, laat visitekaartjes achter bij andere Janeites en krijgt de mogelijkheid om een Regency-landhuis in te richten naar eigen smaak.
Schijnbaar hebben producenten BBC Worldwide Digital Entertainment en Legacy Games de schrijfster zelf even tot leven kunnen wekken, want ze mailde het volgende:

My dear Janeite,

I am writing to make known to you this new form of entertainment coming soon to a locale called Facebook – I have yet to visit Facebook, but I am told that I would find it most diverting! From what I understand, the purpose of this amusement is to find the newly married Mr. and Mrs. Darcy who have mysteriously and inexplicably left the pages of Pride and Prejudice. A most distressing development, I assure you.

This new diversion, which bears the appellation, Jane Austen’s Rogues and Romance, is scheduled to commence in a se’nnight. I would be most obliged if you could assist me with communicating this information to any Janeites that would delight in this sort of entertainment. Moreover, I would be beholden to any that could return my wayward hero and heroine to their rightful home!

Ever Yours,
Jane Austen

Je kunt het spel gratis spelen en – net zoals in Farmville – extra’s erbij kopen. Hou al het nieuws over Rogues and Romance in de gaten via de Facebook-pagina of Twitter!