Heb je relatieproblemen? Ruzie met iemand en je weet niet hoe je het weer bij kunt leggen? Vroeger legde je dat soort problemen voor aan Lieve Mona in weekblad Story, nu kun je ze kwijt bij Mr. Knightley, onze held uit Emma. Op de website ‘Letters to Mr. Knightley’ geeft deze heer (of zijn medewerker Mrs. Jenings) advies aan een ieder die het wil hebben. Maar wie is deze Mr. Knightley?

Mr. Knightley is a landed man of the gentry whose only aim in life is to assist those who have been less fortunate than himself. However when not helping the needy, he can be found here, where he enjoys answering letters of people who may not truly be in mortal need, but who may find themselves in need of knowledge, common sense, or the rules that govern human interaction that can help any individual rise within civilized society.

Al heb je zelf geen problemen die je aan deze gentleman wil voorleggen, is het – net als in de tijd van Mona – zeker zo leuk om over andermans problemen te lezen. En als je toch een vraag aan Mr. Knightley hebt, stel hem dan direct!